Frequently asked questions

Hoe lang duurt het vooraleer een opname op mijn rekening gestort is?

De opnamen worden binnen de 2 werkdagen behandeld, beginnend bij de dag na de aanvraag.

Daarna zijn er nog 1 tot 3 dagen nodig, afhankelijk van uw bank, vooraleer het geld op uw bankrekening beschikbaar is.

De periode lopend vanaf de aanvraag tot het moment waarop het geld zich op uw bankrekening bevindt, kan dus variëren tussen de 3 en 7 dagen.

Als een opname wacht op goedkeuring, is het onmogelijk om geld te storten. U kunt echter wel uw opname annuleren, via het menu KASHOUDER > STORTINGSOVERZICHT.

Vanaf welke leeftijd mag ik op Carousel.be spelen?

Om te kunnen spelen op deze online spelsite, dient u de wetgeving uw land volgen. In België geldt de minimumleeftijd van 21 jaar. Indien u jonger dan 21 bent, is het onmogelijk om u in te schrijven op Carousel.be.

Welke beroepen zijn verboden om te spelen?

In overeenstemming met de wetgeving van kracht, mogen notarissen, politieagenten,… geen kansspelen spelen en mogen zich daarom ook niet inschrijven op deze online spelsite. Vooraleer een account aan te maken, verzeker u ervan dat u niet één van deze beroepen uitoefent en dat u de wetgeving van kracht in uw land volgt.

Moet ik ingeschreven zijn om te spelen?

Als u niet ingeschreven bent, kunt u, met beperkt krediet, een demo spelen van 10 minuten, zodat u de kwaliteit van de spellen op deze online spelsite kan evalueren. Na de 10 minuten, wordt het spel onderbroken.

Als u een account op www.carousel.be hebt, kunt u, zolang u het wil, GRATIS SPELEN (met fictief geld) om te oefenen of gewoon voor het plezier.

Net zoals in de echte gokzalen, hebt u de mogelijkheid om, met uw Carousel account, te spelen met ECHT GELD. In dit geval kan u stortingen uit voeren via meerder betalingswijzen en tevens wordt het mogelijk gemaakt om uw winsten naar uw zichtrekening op te nemen. Om u in te schrijven op Carousel.be, volstaat het te klikken op MAAK GRATIS EEN ACCOUNT AAN en uw gegevens in te vullen.

Welke spellen zijn te vinden op Carousel.be?

De spellen, op deze legale Belgische online spelsite, zijn van hetzelfde type als de spellen toegelaten in de Belgische speelzalen (voor klasse II-kansspelen). Deze spellen kunnen opgedeeld worden in 4 categorieën:

Deze online spelsite biedt u de bekende Dobbelspellen (Dice), het lievelingsspel onder de Belgische spelers. Deze spellen werken volgens hetzelfde principe als de Dice Spinner, Deal or No Deal, Dice Runner en soortgelijke.

Is Carousel een legale online spelsite?

Ja, de online spelsite Carousel.be opereert onder de bevoegdheid van de Belgische Kansspelcommissie. Dit betekent dat de site over een Belgische spellicentie beschikt, die toestaat online spelen van klasse II (licentie B+004248) aan te bieden. De site respecteert bijgevolg ook de principes van het belang van de speler opgelegd door de Kansspelcommissie. (bijvoorbeeld het maximale uurverlies of de controle van het uitbetalingspercentage)

Op welke online spelsite kan ik spelen?

Vanaf 1 januari 2011, is er een wet van kracht voor de Belgische online spel sector en deze verplicht de online spelsites, die Belgische spelers aanvaarden, om over een officiële Belgische licentie te beschikken. Carousel.be beschikt over een dergelijke licentie (licentie B+4248) en is dus helemaal legaal. U overtreedt de wet als u, Belg zijnde, speelt op een spelsite die niet toegelaten is door de Belgische Kansspelcommissie en u kunt dan ook vervolgd worden. Bovendien, als u speelt op een niet geautoriseerde spelsite, kunt u het risico lopen dat uw account geblokkeerd wordt door de gezagdragers en u kunt niet genieten van de voordelen van de verschillende beschermingsmaatregelen verplicht door de Belgische Kansspelcommissie, zoals de controle over het maximale uurverlies.

Wat te doen als ik spelverslaafd ben?

Carousel past een verantwoord spelbeleid toe. Spelen moet vooral plezierig blijven en als ontspanning gezien worden. Als u denkt dat u verslaafd bent aan het gokken, kunt u vragen om tijdelijk of permanent toegang tot het spelen ontzegd te worden.

Toegang tot spellen voor echt geld wordt dan onmogelijk voor u op deze online spelwebsite, maar ook op alle Belgische legale websites en casino's en land-based speelzalen.

U kunt alle nodige informatie over dit onderwerp (advies, testen, enz.) terugvinden in de rubriek “Verantwoord spelen” (https://www.carousel.be/nl/hulp/verantwoord-spelen)
Hoe kan ik geld storten op Carousel.be?

Om op deze online spelsite te spelen met echt geld, kan u een bedrag storten aan de hand van één van de volgende betalingswijzen:

 • Bancontact (onmiddellijk)
 • Elektronische betaling via Belfius (onmiddellijk)
 • Elektronische betaling via ING (onmiddellijk)
 • Voorafbetaalde kaart paysafecard/CASHlib (onmiddellijk)
Hoe kunt u een prepaid Cashlib-kaart aanschaffen?
 • In een verkooppunt

  Bezoek https://www.cashlib.com/nl/consumers/aanschaffen/winkels.htmll om een verkooppunt in uw buurt te vinden.

 • Online

 • Belgische spelers

  Bezoek https://www.becharge.be/be-nl

  Kies “Cashlib” en doorloop de verschillende stappen voor de aankoop.

Limieten

Een limiet is toegepast: 500€/dag; 1000€/week; 2500€/jaar.

Is mijn geld veilig op Carousel.be?

Ja. In tegenstelling tot illegale sites, die vaak vanuit een fiscaal paradijs buiten alle controle werken, respecteert Carousel.be de Belgische wetgeving. Carousel.be werkt onder de controle van de Kansspelcommissie en is gebaseerd in België.

Het gestort geld op uw account blijft dus veilig in België.

Hoe gebruik ik mijn Cashlib voucher?
 • Ga naar de stortingspagina

 • Kies Cashlib

 • Codeer uw bedrag

 • Valideer uw transactie (vergeet niet om eventueel uw bonus te selecteren)

 • U wordt vervolgens naar de website van Cashlib doorverwezen.

 • Typ vervolgens de code van uw voucher in het kadertje "’Gelieve een vouchercode in te vullen” en klik daarna op “Toevoegen”.

Je wilt je legale limiet uitschakelen, is dat mogelijk?

Momenteel is het niet mogelijk om je legale limiet uit te schakelen. In de nabije toekomst zal het wel mogelijk zijn om je legale limiet op te heffen.

Hoe kan ik mijn legale stortingslimiet opnieuw inschakelen?

Je kan je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse stortingslimieten wijzigen in de instellingen van je account.

Ik heb een kennis die meer dan € 500 per week kan storten, is dat normaal?

In 2019 waren er spelers die hun stortingslimiet hebben kunnen verhogen. Deze verhoging is nog steeds geldig. In de nabije toekomst zal jij ook je legale stortingslimiet kunnen verhogen.